15 Temmuz 2014 Salı

Müge Yavaş Tasarım Portfolyosunu Halka Açmış.

Bizde, Tasarım Deyince Müge Yavaş

Yakınım diye söylemiyorum, tasarımlarını çok beğenirim. Tabi bunda yandım Allah! deyince bir tek onun koşup yetişmesinin de etkisi olabilir. Tasarım, göreceli bir konu ne de olsa… 

Ama düşünsenize, kaç kişinin aklına, içinde çocuklarınızla yapabileceğiniz origamilerin olduğu bir masa takvimi tasarlamak gelir?

Müge Yavaş Bebelac Origami Tasarım


Genelde ticari kaygıları olan işlerde çok fazla yaratıcı olamıyor tasarımcılar, gerek işveren tarafından ortaya koyulan sınırlamalar, gerek çalışılacak markanın bizatihi kendi sınırları, gerekse tasarımcı ve iş veren arasında köprü olduğu düşünülen vizyonsuz kişiler yüzünden. Ama bence asıl mesele de bu, tüm bu sınırlar, çizgiler ve çetin şartlar içerisinde, hem markaya aykırı olmayan, hem işverene ters gelmeyen hem beğenilecek hem de tasarımcıyı kişisel olarak tatmnin edecek işi yapabilmek.

İşte bu nedenle yakınım makınım demeyip beğenirim Müge'nin işlerini. Yakın zamanda freelance ve ajanslarda tasarladığı işleri yayınladığı portfolyo sitesini yayına açtı, www.mgyvs.com adresinden bir göz atmanızı öneririm.