27 Mayıs 2009 Çarşamba

İtalya Gezi Notları

Bugün arkadaşım, TourAdv isimli sitesi için, Eşimle birlikte yaptığımız italya gezisi hakkında benden yazı istedi. O yazıyı kendi bloğumda da yayınlayım dedim. Bu notların içine başka sitelerde bulduğum yazılarlada zenginleştirmiştim. (Alıntı yaptığım yerleri şimdi hatırlamadığımdan nerden alıntılar yaptığımı yazamıyorum. Eğer birisi söylerse not olarak ekleyeceğim :))


18 Mayıs 2009 Pazartesi

Flash Combobox Sorunu - Problemi - Bugı :)

Evet efendim geçen yazımda belirttiğim beni çıldırtan flashın combobox componentinden bahsedeceğim.

Bu komponentin şöyle bir derdi var. Eğer bir form oluşturuyorsanız ve bu formu loadmovie diyerek başka bir flashın içine çekiyorsanız. combobox ilk başta boş geliyor.

Bunu aşmak için font embed etmeniz gerekiyor.sahne dışında bir yerde bir texte fontu embed edip, sonrasında aşağıda kodu yazarsanız sorun gidiyor.

Flash (Actionscript 2.0) ve Javascript kardeşliği (ExternalInterface)

Başımdan geçtikçe öğrendiklerimi ve uyguladıklarımı paylaşmaya devam ediyorum. Flashta hazırlanan bir formda e-mail validation yapmam gerekiyordu. flash içinden yapılabiliyordu ama farklılık olsunda javascript üzerinden yapayım dedim. :) Aslında farklılık olsun diye değil flash'ın komponentlerine güvenim sarsıldı (combobox componenti konusunda bayaa sorun yaşadım. Bunuda yakında yazacağım).

peki nasıl yapacağız bu işi?

7 Mayıs 2009 Perşembe

Javascript Slider (Yahoo Apilerini Kullanarak)

Selamlar tekrardan,

gereklilikler üstüne yaptığım çalışmaların sonuçlarını dünya alemle paylaşmaya devam ediyorum. Geçenlerde javascript slider ihtiyacım doğdu. Bunun için ufak bir araştırma yaptım ve sonucunda yahoo api'sini kullanmaya karar verdim. Aşağıda kodlar mevcut.